“I balance ser alle stenstablinger ens ud. De står alle perfekt stille. Men stabiliteten og graden af balance viser sig ikke før ligevægten udfordres. Hvis bare et lille skub er nok til at få stablen til at falde sammen, så kan man selvfølgelig godt kalde det foregående stadie for balance, men den er blevet afsløret som meget ustabilt og utroværdig. Der skal mere end en flot og rank holdning til en god balance.”

Ordet balance kommer af balare (ballerina) , og betyder at danse.  Dansen er for mig en perfekt metafor for balancetræning. Det skal aldrig blive rigidt og statisk, aldrig fikseret balance, men hele tiden vekslende imellem poler, med levende udsving og reaktioner, ligesom man midt i dansen hele tiden genfinder balancen.

En meget konkret og specifik måde at arbejde med balance på er på liner, reb, wires og udspændte jernkæder, gelændre, etc. (kig dig om, mulighederne er overalt!) og særlig populært lige nu: slacklinen. På sådan en bliver koncentrationen og dansen med tyngdepunktet meditativt og forlader du dit fokus, får du det at mærke. For du mister ikke bare koncentrationen – du mister også fodfæstet og falder. Det bliver meget konkret om man er tilstedeværende eller ej.

jeppe80