“Jeg startede til yoga for at lære at nå mine tæer. Da jeg havde lært det, så opdagede jeg, at jeg midt i arbejdet med at nå derned også var faldet lidt mere til ro.”

Der er mere i yoga end smidige haser og finder du den rigtige lærer og det rigtige yogastudie, er yoga en meget stærk praksis som jeg har erfaring med kan bringe en tættere på virkeligheden. Det er et godt sted at være.

Den yoga, som jeg er inspireret af og det system jeg er uddannet indenfor hedder Anusara. Den fysiske praksis (asana) er baseret på vestlige biomekanisk principper for alignment af kroppen og det filosofiske afsæt er tantrisk. Ligesom af ens tanker skal bringes i harmoni med virkeligheden, så skal ens krop også bringes tilbage til en naturlig og ikke-forvreden holdning. Min yogapraksis skaber balance i kroppen og klarhed i knolden.

Men som bevægelsesgeneralist duer yoga ikke alene.

Yoga har et af de mest kontrollerede setup man kan forestille sig og virkeligheden ligner sjældent den man oplever på yogamåtten. Udenfor yogastudiet er der folk som forstyrrer, folk som støder ind i dig og underlag som er meget hårdere end yogamåtten. Yogaen giver en sikker og tryg ramme til at lande i kroppen og den kan give styrke til at tage udfordringen om med andre sjovere og mere legende bevægelsesformer.

Jeppe27

Mere om yoga. Blog: 14 yogabøger og 1 anmelder, Blog: Yoga body: The origins of modern posture practice